Return to site

De laatste tijd krijg ik in mijn praktijk ‘bezoek’ van ogenschijnlijk succesvolle mensen. Mensen die een mooi bedrijf hebben neergezet, managers die een hoge positie op de maatschappelijke ladder hebben beklommen. Ze wonen in prachtige huizen, rijden in een luxe auto en maken verre reizen.

En toch knaagt er iets. Het ooit zo nagestreefde doel is behaald. Is dit nu het ‘succes’ waar ze zo hard voor gewerkt hebben? Is dit nu “geluk”?

In mijn praktijk worden ze zich ten volle bewust. Bewust van wat hun lijf ze vertelt. Zien ze onder ogen dat die medewerker waar zij leiding aan geven, misschien wel een stuk gelukkiger is dan zij zelf zijn. Confronterend. Maar ook mooi. Mooi dat ze bij mij komen. Mooi dat ze bereid zijn hun oude overtuigingen écht aan te kijken. Te zien wat het ze gebracht heeft. Maar ook eerlijk kijken tegen welke prijs dat was en of dat nu nog ‘klopt’.

Bij mij komen, betekent vaak dat het roer om mag. Dat er iets mag veranderen. Ik geloof dat succes evenredig opgaat met de mate waarin je ‘lol’ hebt in de dingen die je doet.

Vanmorgen heb ik samen met een student heel veel lol gehad. We hebben gekke video’s opgenomen voor de gratis Loopbaancoachingsweek die ik volgende week ga geven. En hoewel ik natuurlijk hoop dat ik daarmee heel veel mensen mag raken en in beweging mag gaan zetten, heb ik zelf in ieder geval een onwijs leuke ochtend gehad. En daarmee voel ik mijzelf oprecht ‘succesvol’.

En ben je nu nieuwsgierig geworden naar die gekke filmpjes?

Geef je dan op voor de GRATIS coachweek en laat je inspireren tot een “succesvolle loopbaan”.

Helemaal op jouw manier. https://lnkd.in/gaWd-Hk