Return to site

Gratis CV templates!!

Een CV waar van alles mis mee was....

Vanmorgen had ik een klant die me vol trots zijn CV liet zien. In basis zat zijn CV prima in elkaar: het was concreet, hij had de omgekeerd chronologische volgorde toegepast, een professionele foto erop gezet, er zaten geen spelfouten in en z’n CV was keurig opgemaakt. Niks mis mee, zou je zeggen.

En toch was er van alles mis mee. Ik vroeg hem heel voorzichtig of hij na de eerste Module uit het STARprogramma (zelfinzicht) soms van persoonlijkheid was gewisseld. ‘Hoezo?’, vroeg hij. Waarop ik hem heel subtiel probeerde te vertellen dat hij met dit CV ongetwijfeld zou worden uitgenodigd voor EEN sollicitatiegesprek, maar beslist niet bij zijn ideale werkgever. Laat staan dat hij met dit CV kans zou hebben om zijn DROOMBAAN te bemachtigen. Een toekomstig werkgever zou namelijk na het zien van dit CV denken dat hij te maken heeft met een keurige, geordende, volgens conventies handelende dienstbare kracht. En dat was hij allesbehalve. Hij was juist een doelgerichte, extraverte, eigenzinnige, creatieveling. Zijn CV gaf dus een totaal ander beeld van zijn persoonlijkheid. En dat is iets wat ik helaas maar al te vaak zo zie gebeuren.
Daarom deel ik graag dit leermoment ook met jou!
‘Hij had even gegoogled hoe een goed CV eruit hoorde te zien’

Vanuit zijn resultaatgerichtheid had hij even wat voorbeelden op internet opgezocht en daar z’n eigen werkverleden in gezet. Snel klaar, prima resultaat…. toch?

Nou niet dus.

Juist door authentiek te zijn, juist door van binnen naar buiten te werken, val je op én trek je de juiste posities aan. Het is dus belangrijk om eerst helemaal scherp zicht te krijgen op al je talenten. Nu had deze betreffende klant dit wel gedaan. Hij had immers de eerste module van het STARprogramma doorlopen en hij had zijn talenten en sterke eigenschappen scherp. Alleen had hij er vervolgens niet aan gedacht om die ingrediënten als uitgangspunt te gebruiken voor zijn CV.

Ik moest deze resultaatgerichte klant er alleen nog wel even van overtuigen, dat dit ‘investeren’ zou gaan renderen. Het is namelijk niet alleen voor de carrièremove die hij nu op korte termijn zal gaan maken nuttig. Nee, als hij hier nu de tijd en energie in stopt en echt helemaal zijn binnenste naar buiten weet te brengen, in de vorm van een uniek personal brand, dan kan hij daar de rest van zijn carrière op teren. Niet alleen voor zijn CV, maar juist ook op LinkedIn!

Dan ben ik ervan overtuigd, dat hij als vanzelf gevonden gaat worden. Door recruiters, headhunters, maar misschien ook wel ‘gewoon’ doordat iemand zijn advies ergens over vraagt, en voor je het weet komt van het een het ander…Nieuwe kansen zal hij gaan aantrekken, sturing gaat hij geven aan het verloop van zijn loopbaan.

Dan vindt de ‘droombaan’ hem ineens… En weet je…. dan hoeft hij niet eens meer een CV te sturen.

Bedenk eens hoeveel ‘resultaat’ hem dat kan opleveren 😉

Dus “geef” ik 6 prachtig vormgegeven CV templates cadeau! Ben jij bezig met je vervolgstap en wil je een goede eerste indruk maken? Gratis en voor niets, als dank dat je mijn blog leest 😉

Fonkelende groet,

Dorette Vonk

068316605